Echipa SOFTVISION @ BattleLab Robotica

24 mai 2016

Sâmbătă, 21 mai 2016, în Cluj-Napoca a avut loc BattleLab Robotica, competiția celor mai buni roboți autonomi, capabili să identifice și să elimine adversarii de pe suprafața de joc. Ediția din acest an a atras și participanți de peste hotare.

SOFTVISION a susținut o echipă aflată la prima participare la o astfel de competiție, formată din studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca, extrem de pasionați de electronică și programare.

Pasiunea, dorința de a studia extracurricular și provocarea de a crea un robot autonom i-au unit pe cei 4 participanți: Alexandra, Răzvan, Samuel și Alexandru, pentru a da viață roboțelului The Janitor. Aceștia au venit cu un design creativ, în formă de L, cu rampă capcană, 2 motoare și 12 senzori pentru față, spate și culoare, capabil de a “curăța” ringul de luptă. 

Roboțelul The Janitor în acțiune

Munca a început încă din februarie, culminând cu 2 săptămâni de lucru intens a câte 15-18 ore/zi și nopți nedormite în pragul concursului. Cei 4 studenți au reușit să facă față cu brio unor situații de criză de ultim moment, au arătat ingeniozitate și perseverență, fiind printre puținii roboței care a reușit să intre în competiție.

Noi suntem mândri de aceștia și le dorim mult succes în continuare!